Om mig selv

METTE VEDSØ

Følg mig også på facebook og instagram

JEG VAR ENGANG ET BARN- NU SKRIVER JEG BØGER TIL BØRN OG UNGE

Jeg har altid haft store og små og bagvendte og krøllede bogstaver i mit hoved, alligevel læste jeg kemi på universitetet, for jeg holder også af struktur og form. Jeg arbejdede i en årrække i medicinalbranchen, men foretog en 180 graders drejning og blev optaget på Forfatterskolen for børnelitteratur i 2008.
Tit bliver jeg spurgt om, hvornår jeg skriver en voksenbog, og jeg har lært, at man aldrig skal svare for skråsikkert. Men børneuniverset er der, hvor jeg føler mig svævende. Jeg skriver om alt det der optager mig – det store, det tætte, det nære, det underlige, det filosofiske, livet, døden og hvad der er rigtigt og forkert.
Jeg holder foredrag om mit forfatterskab på f.eks. skoler, biblioteker, for fagpersonale og på litteraturfestivaler og jeg arrangerer også skriveværksteder for børn.

I have published around 30 books for children and young adult. In 2018 the novel ‘Hest Horse Pferd Cheval Love’ won the Cultural Ministry Literature prize and the same book was also nominated for the Blixen award and for the Nordic Council Literature Prize. In 2017 I received the 3-year Danish working grant in literature from the Danish Arts foundation. In 2019 ‘Hest Horse Pferd Cheval Love’ was published by Rabén & Sjögren in Sweden.